تاریخچه صرافی

ساخت وبلاگ

تاریخچه مبادله به دوران باستان باز می گردد. مبادله در کتاب مقدس ذکر شده است. در زمان معبد دوم در اورشلیم، تعداد زیادی از مردم به عنوان صرافی در حیاط معبد کار می کردند. این افراد سکه های رومی و یونانی را با تصاویر خدایان خود با پول یهودیان مبادله می کردند که تنها پولی بود که می شد در معبد استفاده کرد. عیسی مسیح در چهار انجیل با این صرافان سروکار دارد و آنها را کسانی می داند که خانه خدا را به لانه دزدان تبدیل کرده اند.


عیسی مسیح صرافان را از معبد بیرون می کند.
در قرون وسطی در اروپا اکثر شهرها واحد پولی مخصوص به خود داشتند که نقش حاکمیتی در این شهر داشت. وقتی غریبه ای وارد شهری می شد، باید ارز همراهش را با ارز آن شهر عوض می کرد. در آن زمان صرافان این پول های خارجی را اندازه می گرفتند و با پول محلی مبادله می کردند. بیشتر نقل و انتقالات پولی کلان به صورت سکه ای انجام نمی شد و تنها از طریق صرافی از حساب یک نفر به حساب شخص دیگری منتقل می شد.

با گسترش کار، صرافی ها شروع به وام دادن کردند. تمپلارها به زائران اورشلیم وام می دادند.

تاریخچه صرافی در کشورهای اسلامی

با توجه به اینکه در امپراتوری عثمانی از ارزهای مختلف استفاده می شد، نیاز به صرافی برای اندازه گیری و مبادله این ارزها احساس می شد. چون در یهودیت گرفتن سود از غیریهودیان (غیریهودیان) ممنوع نیست، در اکثر کشورهای اسلامی کار مبادله منحصراً در دست یهودیان بود. اروپاییانی که از عثمانی دیدن کردند اظهار داشتند که اقتصاد عثمانی بدون حضور این صرافان یهودی نمی تواند ادامه یابد. بسیاری از صرافان متهم به بریدن گوشه سکه یا تقلب در وزن آن شدند

انواع صرافی در ایران

صرافی ها به دو نوع صرافی نوع اول و صرافی نوع دوم تقسیم می شدند.

صرافی از نوع اول
صرافی هایی که صرفاً به خرید و فروش ارز نقدی (غیر الکترونیکی)، طلا و نقره و همچنین معاملات با سایر ارزها در این صرافی ها می پردازند، ممنوع است.

صرافی مبادله
صرافی هایی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز و طلا و نقره، انتقال ارز مانند: دلار ، قیمت دلار و یورو را در چارچوب مقررات ارزی انجام می دهند، از جمله صرافی هایی که عملیات مربوط به نقل و انتقال ارز را از طریق بانک ها و موسسات اعتباری دارای مجوز از مرکز مرکزی انجام می دهند. بانک و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از آنها کار از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور و غیره.

در دستورالعمل اجرایی تأسیس، عملکرد و نظارت بر بورس ها مصوب 48 ماده و 13 تبصره در یکصد و هشتاد و سومین جلسه شورای پول مورخ 8 اردیبهشت 1393، تقسیم بندی بورس ها به نوع اول و دوم وجود ندارد. و صرافی ها با توجه به توان و توان خود به خرید و فروش نقدی ارز و انجام عملیات مربوط به نقل و انتقال ارز می پردازند.

 

ایران سایت...
ما را در سایت ایران سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد دوستی siteiran بازدید : 155 تاريخ : شنبه 1 مرداد 1401 ساعت: 13:18